messuilla.JPG

Posion Matkailuyhdistys on tammikuussa taas mukana Matkamessuilla. Vireillä oleva hanke veisi Taikamaan myös kansainvälisille messuille ulkomaille.

 

Matkailuyhdistys haluaisi etsiä Posion matkailulle kasvua ulkomailta. Vireillä olevaan kolmivuotiseen hankkeeseen pitäisi löytää kymmenen yritystä. Jos markkinointihanke ei toteudu, yhdistys joutunee luopumaan toisesta työntekijästään.
– Kansainvälistyminen on mielestäni seuraava välttämätön ja iso askel Posion matkailun kehittämisessä, matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Oiva Soudunsaari sanoo.
Matkailuyhdistys tuottaa Kehitysyhtiön kanssa tehdyllä ostopalvelusopimuksella myös Posion kunnan markkinointi- ja matkailupalvelut kuten matkailuneuvonnan. Palvelusopimukseen on tänä vuonna varattu 45 000 euroa.

– Kehittämistyö nojaa hankkeisiin, Kinnunen toteaa.
Jo kuluvan vuoden ajan yhdistyksen toiminnanjohtaja ja matkailuneuvoja ovat olleet lomautettuina puolet työajastaan.
Jos markkinointihanke ei toteudu, matkailuyhdistys jatkaa toimintaansa ostopalvelusopimuksen ja oman varainhankinnan avulla. Se tarkoittanee sitä, että yhdistykseen jää vain yksi kokoaikainen työntekijä, jonka tehtävänkuva muotoillaan uudelleen. Tekemistä riittää matkailuneuvonnan, markkinoinnin, sähköisten palvelujen hoidon ja hallinnoinnin parissa.
Soudunsaaren mielestä on selvää, että oman toimen ohella, vapaaehtoistyönä tai kunnan toimintana matkailupalveluja ja etenkään elinkeinon kehittämistä ei voida hoitaa. Lue lisää uusimmasta Kuriirista.