Kuriiri virikkeitä jääkarhulle

Eläinpuistolla jännitetään jälleen, odottaako jääkarhunaaras Venus jälkikasvua. Uros Manasselle ainakin toimittivat virikevälineitä vielä pari viikkoa sitten (kuvassa) eläintenkouluttajaopiskelija Pirjo Pelkonen ja tutkija Vera Meyer Goethe-yliopistosta Saksasta. Venuksella pennun odotus on mahdollista mutta vielä siitä ei ole varmaa tietoa, kertoi eläinpuiston toimitusjohtaja Tommi Hinno viime viikon torstai-iltana pidetyssä Ranuan Matkailuyhdistyksen syyskokouksessa.
Vaikka kolmen vuoden takaisiin, jääkarhunpentu Ranzon tuomiin huippulukuihin ei puiston kävijämäärissä nytkään päästä, on kävijämäärä vakiintunut sadantuhannen tietämille. Nyt on nähtävillä pientä kasvua viime vuodesta, jolloin määrä jäi hiukan alle sadantuhannen.
– Kesä oli erittäin hyvä, silloin täällä kävi 7000 matkailijaa enemmän kuin viime kesänä. Luvut ennakoivat koko vuodeksi noin 3000 kävijän nousua, selosti Hinno.

Kokouksessa kerrottiin myös matkailun uusista kyläkohteista. Ensimmäiset ovat syntyneet Portimoon ja Kuukasjärvelle, joista jälkimmäisessä kohteessa esitellään paikallisen kulttuurin yhteydessä myös lestadiolaisuutta. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.