IMG_5602.JPG

Ennätyslentäjän lähtöpaikkana on usein oman talon läheinen peltoaukea, mutta ennätyslennolle Martti Kaikkonen lähti Ranuan lentokentältä.

 

Ihmisen ainainen haave päästä lentoon on helpoimmin toteutettavissa moottoroidulla varjoliitimellä. Sillä nousee taivaalle melkeinpä omalta takapihalta, tai kuten Martti Kaikkonen, kotinsa läheiseltä pellolta Kuukasjärvellä. Tarvittaessa sillä voi pysyä taivaalla vaikka koko päivän.
Kotimaisemissaan Kaikkonen on noussut ja laskeutunut jo niin monta kertaa, että maisemat alla rupesivat kulumaan. Niinpä hän yhdisti harrastukseensa myös valokuvaamisen.
Viime kesänä, heinäkuun alussa hän teki myös toisenlaisen lentomatkan, jossa mielenkiintoa riitti alusta loppuun ihan pelkässä lentämisessä. Se oli Suomen ennätysyritys matkalennossa. Viime viikolla hän sitten sai uutisia Suomen Ilmailuliitosta; lento oli hyväksytty Suomen ennätykseksi.

Mies lensi vempeleellään yhtä soittoa yli kymmenen tunnin ajan ja melkein 440 kilometriä.
– Tavoitteena oli 500 kilometriä, mutta kelit eivät olleet niin hyvät että siihen olisi pystynyt, kertasi Kaikkonen. 
Tarkat ennätyslukemat ovat 438 kilometriä 330 metriä ja 10 tuntia 9 minuuttia. Lentoon Kaikkonen lähti Ranuan lentokentältä, josta matka suuntautui Suomussalmelle ja edelleen Utajärvelle ja takaisin Ranualle.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.