autio ulla

Muotoilija Ulla Autio toivoo, että potilashuoneisiin lisätty hylly ja siihen liittyvä klaffipöytä houkuttelevat potilaat vaikkapa aterioimaan tai kahville pöydän ääreen.

 

Posion terveyskeskuksen vuodeosastoa remontoitiin pitkään, mutta jälkikäteen kuulostaa, että kaikki ovat tyytyväisiä.

– Osastolla on paljon aikaisempaa raikkaampi tunnelma, huikkaa ohi kiirehtivä työntekijä kommenttinsa muotoilija Ulla Autiolle, joka pari viikkoa sitten käväisi Posiolla katsastamassa sisustuksen viimeisiä yksityiskohtia.

Raikkauteen suunnittelija löytää montakin syytä. Ensiksikin sisäpuolisen remontin alkajaisiksi osaston koko ilmastointijärjestelmä uusittiin. Tilojen käyttöä parannettiin, potilashuoneiden ilmettä kohennettiin valaistuksella ja teemaväreillä, päiväsalista purettiin seinä, jolloin sen suuri ikkuna tuo valoa ja luonnonläheisyyttä myös käytävälle ja kansliaan.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.