marttaruoka

Paikallisista aineksista syntyy herkullista ruokaa. Se huomattiin useammalla suulla ja nenällä viime torstaina Pikkupappilassa missäRanuan Martat -yhdistyksen jäsenet ystävineen pitkälle toistakymmenen hengen voimin päivällistä valmistivat ja nauttivat.
Alkulautaselle päätyi porkkanasosekeittoa, päälautaselle pottumuusia, munavoita, paistettuja muikkuja ja sipulia sekä jälkiruokalautaselle uunijuustoa hillojen, mustikoiden, karpaloiden ja mansikoiden kera. Jos eivät alku- ja pääruuat vielä onnistuneet viemään kieltä niin ternimaidosta tehty, kullanväriseksi paistunut juusto (kuvassa) sen lopullisesti vei mennessään.
Ruoka oli siis perinteistä, mistä merkkinä se myös valmistettiin perinteisistä aineksista perinteisellä tavalla. Siitä huolimatta Ranuan Martat -yhdistys loikkasi tällä menyyllä kehityksen kärkeen: tarkoituksena oli tehdä ilmastoystävällistä ruokaa marttojen valtakunnallisen teeman mukaan. Ruuan hiilijalanjälkeä koetettiin kutistaa mahdollisimman pieneksi erityisesti lähiraaka-aineita käyttämällä. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.