jorma bussilla
Kaukomaiden turisteja käy eläinpuistolla muutenkin kuin yhteiskuljetuksilla tai vuokra-autoilla. Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuvia omatoimimatkailjoita oli liikkeellä esimerkiksi viime perjantaina Ranuan ja Rovaniemen välisellä uudella bussivuorolla.
Pienoisbussi lähti Ranualta liikkeelle 14.25 ja heti ensimmäinen kyytiin tulija Ilveslinnan pysäkiltä oli niinkin kaukaa kotoisin kuin Taiwanista. Eläinpuiston pysäkiltä tuli sisään jo useiden eri kansallisuuksien edustajia, Kauko-idästä edelleen mutta myös Euroopasta.

Ranualainen bussinkuljettaja Jorma Telkkälä (kuvassa Rovaniemelle tultua) kertoi ajaneensa uutta vuoroa alusta lähtien; kauan ei sitä ole vielä ajettukaan sillä se käynnistyi vasta kaksi viikkoa sitten.
– Bussiyhtiö kokeilee tätä vuoroa nyt talvisesongin ajan parin-kolmen kuukauden ajan. Jos matkustajia riittää niin vuoro jatkuu pitempäänkin.
Uusi vuoro on markkinaehtoinen, ja sen käyttöön otto on Airport Expert Rovaniemi Oy:ssä laskettu sekä matkailijoiden että paikallisten matkustajien varaan. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.