verkkoot jatetta

Syksyllä yläluokkien oppilaista valittu Posion peruskoulun ympäristöraati on ruvennut rivakasti tekemään työtä koululla syntyvän jätteen vähentämiseksi ja lajittelun tehostamiseksi. Raadin aloitteesta luokkiin on tuotu laatikot paperinkeräystä varten ja yhteisistä tiloista löytyy astioita pakkausmuovin ja kartongin keräykseen.
– Jätteiden vähentäminen on ympäristöraadin tälle lukuvuodelle valitsema teema, jolla osallistumme valtakunnalliseen Vihreä lippu -ohjelmaan. Valtakunnallisen ohjelman ajatuksena on vähentää ympäristökuormitusta askel kerrallaan, kertoo ohjelman ohjaava opettaja Mikko Melamies.

Keräysastioiden hankinnan jälkeen ympäristöraati päätti tehdä asiaa tutuksi myös eskarin ja alaluokkien oppilaille järjestämällä muovinkeräystempauksen. Tehtävänä oli lajitella ja kerätä viikonlopun aikana kotona syntyvät kierrätykseen sopivat muovijätteet. Saaliiksi kertyi seitsemän jätesäkillistä kierrätettävää muovia, jonka raatilaiset kuskasivat syksyllä Posiolle tuotuun muovinkeräyspuristimeen.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.