IMG 4841

Ranuan kunnan heikkenevä talous ja ennakoitua rajummin putoava oppilasmäärä panivat kunnanhallituksen keskeyttämään uuden monitoimikeskuksen hankintamenettelyn maanantai-illan kokouksessa. Keskuksen kokoa ja sitä kautta hintaa aiotaan säätää alaspäin ennen kuin uusi hankintamenettely aloitetaan.
Hankinnasta oli alunperin tarkoitus jo nyt ruveta käymään jatkoneuvotteluja joidenkin rakennusyhtiöiden kanssa. Hankkeeseen on ilmaissut kiinnostuksensa kymmenen isoa rakennusyhtiötä. Kuvassa näkyy Kirkonkylän koulun alueen nykyisiä väistötilarakennuksia sekä vanhan koulun siipirakennusta (oikealla).
Keskeinen perustelu kunnanhallituksen yllättävälle päätökselle oli, että kunnan talous ei kestä 12,5 miljoonan euron hankintaa, koska vuosikate ei tule riittämään lainanlyhennyksiin.
Toiseksi syyksi keskeytykselle ilmoitettiin oppilasennusteen olennainen muutos syntyvyyden vähentymisen takia. Kymmenen vuoden kuluttua koko peruskoulun oppilasmäärä olisi uuden ennusteen mukaan 261 kun se aiemmassa ennusteessa oli 316. Monitoimikeskuksen laajuudeksi oli alkujaan määritetty väljemmästi 400 oppilasta.
Taloudenpidosta puhuttiin päätöksen perusteluna laajemminkin; käyttömenojen kasvua ei ollut saatu hillittyä ensi vuoden talousarvion valmistelussa eikä seuraavien vuosien taloussuunnitelmassa. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.