kehitysvammaisten tuki

Kehitysvammaisilla ja myös heidän perheillään on Ranualla ollut tukenaan jo viidenkymmenen vuoden ajan erityinen tukiyhdistys. Jo noinkin pitkäaikaiseksi ehtineen toiminnan todettiin syntyneen tarpeeseen ja olevan edelleen tarpeellinen. Kuvassa viritellään kaksissa miehin Eero Österbergin kokoamaa yhdistyksen toimintaa esittelevää videota.

Perustamisaikana toiminnassa mukana olleista oli sunnuntaina kansanopistolla pidetyssä pääjuhlassa paikalla yksi; yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja, Ranuan silloinen kirkkoherra Olavi Ikonen.

– Ei ihan turhanpäiten perustettu tätä yhdistystä. Siinä oli idea jonka ansiosta yhdistys on säilynyt nämä viisikymmentä vuotta, hän sanoi muistellessaan vapaamuotoisesti silloista aikaa.

Ikonen oli Ranualle tullessaan ollut kiinnostunut kehitysvammahuollosta ja selvitti kunnasta että sosiaalitoimiston kirjoissa oli silloin 23 kehitysvammaista. Noihin aikoihin Ranualla opinnäytetyötään tehnyt Tampereen yliopiston opiskelija sai kuitenkin kenttätutkimuksessaan selville että heitä olikin 78.

– Siinä heräsi ajatus, että tänne saataisiin tukiyhdistys. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.