suhankoesittely
Suhangon kaivosalueella tarvittavia rakennelmia voitaisiin tuoreimman aikataulun mukaan ruveta rakentamaan vuonna 2022 ja itse kaivostoiminta voisi käynnistyä vuonna 2024. Ranuan kunnanvaltuuston maanantaisessa kokouksessa kuultu uusi aikataulu on edelleen vahvasti ehdollinen ja riippuu taas kerran lopullisen kannattavuuslaskelman antamista tuloksista.
Suhanko Arctic Platinum Oy:n Suhangon projektipäällikön Juha Rissasen esittelemästä tilannekatsauksesta selvisi, että palladiumin hinta ainakin on kohdillaan. Se on nyt 1500 dollaria unssilta kun hinta edellisen kannattavuuslaskelman aikaan oli 300 dollaria unssilta.
– Sen puolesta toiminta saisi jo olla käynnissä, sanoi Rissanen.
Samoin yhtiö tuottaisi kaivokselta nimensä mukaisesti platinaa sekä lisäksi kuparia, nikkeliä, kultaa ja kobolttia. Suhanko-yhtiö on Suomeen perustettu, kansainvälisen sijoitusyhtiön CD Capitalin tytäryhtiö.
Paikalla valtuustokokouksessa oli kaivoshankkeen omistajayhtiöstä Suhanko Arctic Platinum Oy:stä lisäksi kaivosinsinööri Dominic Claridge Lontoosta. Hän käy Rissasen mukaan joka kuukausi Rovaniemellä, ja vastaa myös Suhangon kannattavuuslaskelmasta.