jutta
Kirjastotoimintaa on Ranualla harjoitettu jo yhdeksänkymmenen vuoden ajan. Päivää juhlistettiin kirjastolla eilen tiistaina pienimuotoisesti pullakahvilla eikä kovin innostuneissa tunnelmissa, sillä kirjaston tilojen pelätään kutistuvan nykyisestä huomattavasti mikäli kirjasto liitetään suunnitteilla olevaan uuteen koulukeskus-monitoimitaloon.
– Kirjaston nykyiset tilat ovat kunnan kokoon nähden hyvät ja riittävät. Kirjaston henkilökunta haluaisi jatkaa nykyisissä tiloissa, sanoo kirjastotoimenjohtaja Vesa Sarajärvi.
– Jos kirjasto viedään uuteen keskukseen, olisivat tilat siellä alle puolet nykyisistä. Myös lainattava aineisto olisi karsittava puoleen ja useista tiloista nipistettävä tai jätettävä kokonaan rakentamatta. Kirjastoautollekaan ei tulisi tallia uuteen paikkaan.
Kirjastossa juhlistettiin eilen uuttakin toimintaa kun sinne on kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi palkattu nuori Jutta Piira (kuvassa) edistämään lasten ja nuorten lukemisharrastusta. Hänet palkattiin Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn rahoittaman lukemishankkeen turvin, eikä se liity kirjaston itsensä juhlavuoteen millään tavoin. Lue lisää uusimmasta Kuriirista.