verkko hoivapalvelut

Coronaria Oy:n ilmoitti viime viikolla päättäneensä myydä hoiva- ja asumispalveluja tuottava tytäryhtiönsä ruotsalaiselle Humana-konsernille. Päätös herätti paljon keskustelua ja hämmennystä Posiolla, joka vuonna 2016 ulkoisti kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa. Palvelun tuottajaksi valittiin Coronaria-ryhmittymä, joka sen jälkeen on yhtiöittänyt eri toimintojaan tytäryhtiöiksi.

– Yhtiömme on aikeissa luopua yhdestä tytäryhtiöstään ja keskittyä jatkossa kuntoutus- ja terveyspalveluihin. Posiolla myyntipäätös ei välttämättä merkitse mitään, sillä sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuudesta vastaa jatkossakin Coronaria, Coronaria Oy:n terveyspalvelujen johtaja Ilari Heikkinen selventää.

Kunnan ja palveluntuottajan välinen sopimuskin edellyttää, että kaikista palvelutuotannossa käytettävistä alihankkijoista on sovittava kunnan kanssa ja niille on saatava kunnan hyväksyntä. Valtuuston saanee kevään aikana pohdittavakseen, hyväksyykö se uuden omistajan Coronarian alihankkijaksi ja Valmankodin, Suvannon ja Rantalan asumispalvelujen tuottajaksi.

Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.