vesipulanettiin

Pohjavesien pinnat ovat alkaneet laskea ja Portimossa jouduttiin jo viime viikon lopulla turvautumaan Kirkonkylän vesiapuun. Vettä alettiin pumpata Toljan kautta Portimon vesijohtoon, kun vesiosuuskunnan omat vesikaivot tyhjenivät ja pumput oli suljettava. Talousveden saanti oli poikki viitisen tuntia.

Muilla kylillä oli ainakin alkuviikkoon saakka pärjätty omalla vedellä, vaikka esimerkiksi Hosiossa ja Toljassa vesiosuuskunnat ovat seuranneet vesitilannetta huolestuneina.

Hosiossa osuuskunta lähetti viime viikolla kaikille jäsenilleen tekstiviestit, joissa kehotettiin hillitsemään vedenkäyttöä. Viestissä mainittiin, että esimerkiksi autonpesua ja nurmikonkastelua kannattaa välttää.

Ranuan Infran vesihuoltomestari Juha-Matti Sääskilahden mukaan vettä riittää Multilahden ottamolla muillekin kylille, jos tarve vaatii.

Ruonakosken tilalla oli jo valmistauduttu ottamaan karjalle vettä lähipurosta. Vanhaisäntä Mauno Ruonakoski (oikealla) ja maatalouslomittaja Mikko Kuha kävivät kävivät alkuviikosta tarkastelemassa Puron vesitilannetta.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.