mökkiläistapahtumaAinakin yksi toive kunnalle kuului viime keskiviikkoiltana Hillatorilla järjestetyn mökkiläistapaamisen aikana. Sähköliittymää Simojärvellä haaveksuvan mökkiläisen mukaan pitäisi kunnan vaikuttaa siihen, että sähköliittymien hinnat saataisiin järkevälle tasolle.
Kauko Kakko kertoi, että hänen mökkipaikalleen matkaa sähkölinjalta on 800 metriä, ja hintaa kaapelin vedolle tulisi peräti 70 000 euroa.
– Eihän siinä ole mitään järkeä, liittymä maksaa kaksi kertaa enemmän kuin mökki. Vaikka kunta ei voi tuollaisista asioista päättää, voisi se ainakin olla aktiivinen ja painostaa verkkoyhtiötä järkeistämään liittymähintoja.

Niin ikään Kortteessa jo parinkymmentä vuotta mökkeillyt Hilkka Vähäkuopus puolestaan kertoi että hänen mökillään sähköt on vanhastaan.
– Useamman viikon mökillä yleensä vietän. Viime kesänä olin kuusi viikkoa, ja nyt jopa vähän pitempään, kertoi Helsingissä asuva Vähäkuopus, jonka edesmennyt aviomies oli ranualaislähtöinen.
Kahvikupin ääressä kysymällä selvisi vasukkailta eli vapaa-ajanasukkailta muitakin kuin sähköliittymien hintaan kuuluvia huolenaiheita. Sellainen oli esimerkiksi, että palvelukirjo kirkonkylällä kapenee palveluyritysten lakkaamisten myötä. Kuvassa jonotetaan kunnan tarjoamia lättykahveja. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.