metsänpoltto kaape

Yllättävän aikaisin alkanut kesä sai myös metsänpolttajat liikkeelle tavallista aikaisemmin. Metsähallituksen luontopalvelut poltti seitsemän hehtaarin suonsaarekemetsän Kirveslammin luoteispuolella viime keskiviikkona.
Selkäsaari -niminen saareke kuuluu Asmuntinsuon-Lamminsuon Natura-suojelualueeseen. Se on aikanaan 80-luvun alussa Metsähallituksen itsensä aavistushakkaama ja sen jälkeen äestämällä ja kylvämällä viljelty moreenimaa. Myöhemmin siellä ei ole hoitotoimia tehty, ja yksipuolisen mäntyvaltainen alue oli kasvanut omia aikojaan tiheäksi puustoksi.
Saareke inventoitiin neljä vuotta sitten kulttuuriperintökohteiden varalta mutta muinaisjäännöksiä tai tuoreempiakaan arkeologisia jälkiä ei sieltä löytynyt. Niinpä inventoijat totesivat että se voidaan suunnitellusti polttaa EU:n tukemassa Paahde-Life -hankkeessa.
Nyt koko saareke poltettiin yhden päivän aikana seitsemän Metsähallituksen työntekijän voimin. Kuvassa ranualainen Kari-Pekka Hiltunen polttotöissä. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.