lukio vanha

Ranuan alakoululla ja muualla kunnan kiinteistöissä väistötilojen tarve on edelleen suuri, ja näyttää vain paisuvan. Kiireellisimpänä pidetään kymmenen uuden väistöluokan saamista koulukäyttöön, mutta epäselvää on löydetäänkö niitä olemassa olevista rakennuksista vai rakennetaanko niitä varten uudet tilat. Yhtenä esityksenä on tutkia vanhan lukiorakennuksen (kuvassa) käyttömahdollisuudet.

Lisäksi jo tehtyjen kuntotutkimusten pohjalta halutaan valtuustolta linjausta jatkotutkimusten tarpeesta monitoimitalo-päiväkodin, kirjaston, ryhmäperhepäiväkotien, Kuhan koulun ja kunnanviraston osalta. Niin ikään valtuustolta kaivataan kustannusvertailun tekemistä tilojen korjaamiseksi tai uuden rakentamiseksi ja vanhan purkamiseksi.

Viime viikolla kokoustaneet hyvinvointilautakunta ja tekninen lautakunta päätyivät osin eri linjoille lähiajan ratkaisuehdotuksissaan. Ensin hyvinvointilautakunta esitti tekniselle lautakunnalle, että tämä valmistelisi siirtokelpoisen koulutilan hankkimista vuokralle vähintään kolmeksi-neljäksi vuodeksi. Lautakunta esitti lisäksi, että uuden sivistys- ja kulttuurikeskuksen rakennusprojekti aloitetaan välittömästi. Tekninen lautakunta kuitenkin päätyi laskelmissaan siihen, että siirtokelpoisesta koulutilasta tulisi liian kallis ratkaisu ajateltuun käyttöaikaan nähden. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.