verkko kaivos

Uusi kaivosyhtiö suunnittelee avaavansa kaivokset Posion Maaninkavaaraan ja Kuusamon Juomasuolle. Maaninkavaarasta yhtiö ottaisi talteen koboltin lisäksi kuparia.

Hankkeen takana vuonna 2017 perustettu australialais-suomalainen Latitude 66 Cobalt Oy kaivosyhtiö on ostanut Posiolla ja Kuusamossa sijaitsevat kaivosten kehittämishankkeet.

Kobolttikaivoshanke julkistettiin maanantaina, ja yhtiön toimitusjohtaja Thomas Hoyer kiersi yhdessä ympäristökonsultti Antti Pitkämäen (kuvassa oikealla) kanssa jo samana päivänä Posiolla tapaamassa maanomistajia ja muita paikallisia. Kuntatapaaminen on vuorossa torstaina.

Tavoitteena yhtiöllä on kerätä alueen kuntapäättäjien, maanomistajien, matkailuyritysten, porotalouden toimijoiden, luonnonsuojeluväen sekä muiden tahojen ajatuksia kaivostoimintaan liittyvistä näkemyksistä. 

– Kaivokset tarjoavat työtä ympärivuotisesti, mutta investoinnin koosta ja mahdollisten työpaikkojen määrästä voimme kertoa aikaisintaan huhtikuussa, kun suunnitelmat tarkentuvat, Hoyer toteaa.
Myös rikastamon paikka päätetään myöhemmin.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista