verkko toivekartta

 

Pikkukunnan tulevaisuuden suunnittelussa yhteistyön merkitys korostuu. Asukkaiden, kunnan ja muiden toimijoiden on tunnettava toistensa tavoitteet ja lähdettävä yhdessä niitä toteuttamaan.
– Posiolla nuorten ja aikuisten toiveet ovat yllättävän samanlaisia. Halutaan lisää työpaikkoja, asukkaita, palveluja ja aktiviteetteja, yhteisöllisyyttä ja ennakkoluulottomuutta, toteaa Aalto-yliopistossa opiskeleva June Seo (kuvassa), joka teki maisteriopintojensa lopputyön Posion keramiikkakulttuurista sekä yhteisöllisestä suunnittelusta.

Keramiikkakulttuurin kehittämisessä suurin haaste tällä hetkellä on Seon mielestä se, että kunnan, asukkaiden ja keramiikkakeskuksen väliltä puuttuu kanava, jolla visioista tulisi yhteisiä.
– Kun haastattelin paikallisen K-marketin asiakkaita, aika harva heistä tiesi, mikä Arktinen keramiikkakeskus on, Seo huomauttaa.

Kuntalaisten toiveiden kartta on esillä kirjastossa, koulukeskuksessa ja kunnanvirastolla sekä sähköisesti facebookissa. Seo toivoo, että keskustelu jatkuu ja kuntalaiset kirjaavat omia visioitaan karttaan.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.