turvekeksi

Maistuisiko pölisevällä turvesuolla huurteinen turveolut? Ranualaisia turvesoita katsellessa ei ensimmäisenä tule mieleen, että turpeesta on jalostettu jopa olutta – ja lisukkeeksi naposteltavia turvetikkuja ja -keksejä.
Sellaista on tehty Itävallassa, jossa turpeesta on pitkien aikojen kuluessa kehitetty hyvin monenlaisia erikoistuotteita hyvinvointiin ja lääkinnällisiin tarkoituksiin. Erona täkäläiseen turpeen käyttöön siellä on myös, että energiantuotantoon turvetta ei käytetä. Myös eläimille siellä tehdään omia tuotteitaan.
Turvelisukkeisen olutpullon hinta on halvimmillaan 2,95 euroa, mutta vaihtoehtoja löytyy ja muuankin laatu maksaa jopa yhdeksän euroa pullolta.
– Ei ole Suomessa syöty tai juotu turvetta, naurahdetaan uusimmassa Kuriirissa. Lue lisää paperilehdestä tai näköislehdestä.