särkikone1

 

– Särki ei ole roskakala. Oikein valmistettuna se on upea raaka-aine.

Tätä ajattelutapaa haluavat levittää posiolaiset ammattikalastajat, jotka aloittivat särjen syyspyynnin Kitkan Posion puoleisissa vesissä syyskuun puolella. Kalat perataan Mourusalmen kalasatamassa, viedään jatkokäsittelyyn Kuusamon Kalatalolle ja lopulta ne päätyvät kotimaisten jalostajien kautta ruokapöytiin.
Posiolaisten ja kuusamolaisten ammattikalastajien perustama Koillismaan Luonnonkala -yhtiö kehittää niin kalastusmenetelmiä, kalan käsittelyä kuin uusia tuotteita kaikenlaisista järvikaloista.

Yksi uusimmista tuotteista on särkimassa, joka sopii raaka-aineeksi monenlaisille kalaruokalajeille. Kun kotimaiset ruokatalot on saatu innostumaan helppokäyttöisestä raaka-aineesta, särki on noussut yhtiön toiseksi tärkeimmäksi saaliskalaksi heti muikun jälkeen.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.