nettiinAmmattikalastaja Petri Manninen on alkanut rakentamaan Ranuan Simojärven kalasatamaan saunalauttaa, jonka tarkoituksena on tarjota turisteille ja muille asiakkaille elämyksellisiä risteilyjä Simojärvellä.
Risteilyt koostuvat kalanpyytämisestä verkoilla ja rysillä, kalankäsittely-näytöksistä, saunomisesta ja uimisesta hiekkarannan läheisyydessä sekä hyvästä ruuasta, jonka kokki valmistaa pyydetyistä kaloista. Raaka-aineet, joita ruuan valmistamisessa käytetään ovat kaikki paikallista lähiruokaa. Manniset ovat tehneet kalasataman pihamaalle myös pienen pellon, jossa he aikovat kasvattaa muun muassa vihanneksia.
­– Kaikki raaka-aineet, joita käytämme ruokien valmistamisessa ovat paikallista lähiruokaa, Petri Manninen kertoo. 

Lue lisää uusimmasta kuriirista.